יין אדום בריא, זו עובדה שהולכת ומוכחת כל פעם מחדש במשך עשרות שנים, זה תלוי כמובן במינון היין ששותים, כמו הרבה דברים בחיים, שכאשר מפריזים בהם הם עלולים להפוך למזיקים במקום להיות מועילים.
יין אדום בריא, זו בשורה משמחת מאוד לחובבי היין שמלבד זה שהם נהנים מכוס יין טוב הם יודעים שעל הדרך הם גם עוזרים לעצמם מבחינה בריאותית. עצם זה שאנשים יכולים לשלב ביום יום שלהם משהו שהם אוהבים ועל הדרך ליהנות מההשפעה החיובית שלו על הבריאות שלהם, זה דבר נהדר. אין ספק שלרוב גברים הם חובבי יין אדום ונשים חובבות יין לבן אך משום שליין אדום יש סגולות בריאותיות לשני המינים כדאי לנשים לשקול להמיר חלק מכוסות היין הלבן בכוסות יין אדום.
מהן הסגולות הבריאותיות של היין האדום?
כל כך הרבה מעלות ושבחים מספרים אודות היתרונות והסגולות הבריאותיים של היין האדום, שהוא בריא משום שהוא מסייע בין היתר להפחית רמות של כולסטרול, הוא גם מסייע בהפחתה של סיכון לפיתוח סוכרת ואפילו יכול לעזור למניעה של סרטן, הכל תלוי במינונים. יין אדום בריא משום שהוא עשיר בנוגדי חמצון אשר חשובים מאוד לגוף כנגד הרדיקליים החופשיים אשר ברמות גבוהות מדי עלולים לגרום לנזקים לתאים וקשורים למגוון מחלות ובעיות בריאותיות, כמו טרשת עורקים, יתר לחץ דם ומחלות כלי דם ולב נוספות, דלקות פרקים ובכלל תהליכים דלקתיים שונים בגוף, דילול דם, הפחתת הסיכוי למחלות מוחיות כמו דמנציה ואלצהיימר ועוד. בקרב נשים מצאו כי יין אדום בריא להן משום ששתייה שלו יכולה לסייע להקטין את הסיכוי לפתח סרטן שחלות, סוכרת מסוג 2 כמו גם הפחתה של תנגודת לאינוסלין תוך זמן קצר יחסית של 4 שבועות. כפי שאנו רואים ליין האדום יתרונות בריאותיים רבים אך חשוב לזכור שהיתרונות הם כאשר שותים אותו במינון הנכון, מינון גדול עלול לגרום דווקא להגדלת הסיכון ללב באופן משמעותי. בעוד שלגברים ההמלצה היא על צריכה של 2 כוסות יין לנשים המלצה היא כוס יין אחת, וגם כן לא כל יום.
מהם סוגי היין האדום והאם יש הבדל ביניהם?
קיימים סוגים שונים של יין אדום אשר מיוצר מענבים אדומים אשר אנו מזהים כענבים שחורים. התהליך שעובר היין יקבע בסופו של דבר את סוג היין. קברנה סוביניון, מרלו, שיראז אלו יינות אדומים מוכרים מאוד אך לא תמיד אנחנו מבינים או יודעים מה באמת ההבדל ביניהם. ההבדלים העיקריים בין סוגי היינות קשור קודם כל לזן של הענבים, לא פחות חשוב זה מיקום הגידולים אשר משפיע על הענבים ולכן משפיע ישירות על היין, הוא שונה בין מדינות שונות בעולם ואזורי גידול שונים. פרמטר נוסף אשר משפיע על סוג היין הוא מהירות הבשלת הענבים, תהליך היישון שלו בחביות ולא פחות חשוב נושא של ערבוב סוגי הענבים. כל הדברים הללו גורמים להבדלים בטעם של היין, ברמת המתיקות שלו, במרקם שלו, חמיצות ועוד. מבחינה בריאותית סוג היין האדום המומלץ מבין הוא קברנה סוביניון.
האם יין אדום מומלץ גם לנשים בהריון?
הריון הינו מצב בו יש לנקוט משנה זהירות שכן חומרים רבים עלולים לפגוע בעובר, בעיקר כאלו אשר עוברים את השלייה. לכן נשים בהריון נזהרות ונמנעות מאכילת מזונות מסוימים כמו דגים נאים, ביצים חיות, בשר נא כמו קרפצ'יו, פאטה כבד וכדומה. הן נשמרות מנטילה של תרופות שונות וגם מצריכת אלכוהול. נשאלת השאלה האם יין אדום שהוא בעל יתרונות בריאותיים נחשב גם כאלכוהול ממנו אישה בהריון צריכה להימנע ממנו.
יין אדום הוא בעל סגולות בריאותיות רבות אך למרות היתרונות שלו, עבור אישה בהריון הוא אינו דבר מומלץ בשום שלב של ההיריון, וזאת משום שמדובר באלכוהול, וההמלצה הכללית לנשים בהריון היא להימנע מצריכת אלכוהול במהלך ההיריון, בין אם מדובר בבירה, וודקה או יין. הסיבה להמלצה להימנע משתית אלכוהול במהלך ההיריון היא משום שאלכוהול עובר שליה ועלול להיכנס לזרם הדם של העובר ולגרום לנזקים שונים. במידה ומשתמשים ביין אדום בבישול מומלץ לוודא שהאלכוהול התאדה במהלך הבישול ואז אין כל מניעה מאכילת המזון.
למידע נוסף ראו גם: ימי גיבוש וכיף לעובדים